Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μιλώντας για ενότητα


Κάθε δράση ακολουθεί μια αντίδραση. Κάθε αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο μια πράξης. Μετά τα γεγονότα στο Μαρί μια σειρά εγγράφων είδαν το φως της δημοσιότητας καταδεικνύοντας την γνώση καθώς και την εμπλοκή του προεδρικού στην εγκληματική αλυσίδα αμέλειας και αδιαφορίας που μας έφερε στις 11 Ιουλίου να θρηνούμε 13 λεβέντες. Η μόνη απάντηση του προεδρικού είναι ότι οι διάφορες ‘’απομονωμένες’’ φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται πλήττουν την ενότητα του τόπου. Το επιχείρημα του προεδρικού καταρρίπτεται από μόνο του καθώς εάν όντος οι φωνές που τάσσονται ενάντια στον πρόεδρο ήταν απομονωμένες ή έστω μειοψηφούσες τότε θα επικρατούσε ενότητα στο εσωτερικό μεταξύ των ‘’μη απομονωμένων’’ πολιτών, αντιθέτως τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι χιλιάδες των ακομμάτιστων αγανακτισμένων που συγκεντρώνονται έξω από το προεδρικό κάθε Δευτέρα έχουν διαφορετική άποψη από τον κ. Χριστόφια και διατρανώνουν καθημερινά το λαϊκό αίτημα για απονομή ευθυνών.

Ενάντια στην κοινή λογική είναι οι εκκλήσεις του προέδρου να σταματήσουμε να ζητούμε απονομή παραδειγματικής δικαιοσύνης και να συστρατευτούμε πίσω από κάποιο που αποδεδειγμένα ήξερε την επικινδυνότητα των φορτίων θανάτου και αυτός επέλεξε να σφυρίζει αδιάφορα. Οι ενεργοί πολίτες της Κύπρου ξέρουν να απομακρύνουν ότι είναι επιβλαβές για την πατρίδα τους. Οι ενεργοί πολίτες της Κύπρου δεν κρύβονται πίσω από ψεύτικα διλήμματα μιας κίβδηλης ενότητας, δεν ξεγελιούνται από φαντάσματα του παρελθόντος που ανασείρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας πραξικοπηματικά σκιάχτρα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το κοινό καλό του τόπου μας. Οι ενεργοί πολίτες αναζητούν ενότητα που να προέρχεται μέσα από πρόοδο και ανάπτυξη και όχι μέσα από κούφια και στείρα συνθήματα που πολώνουν.

Χριστόφια μπορείς να είσαι ένας πρόεδρος μειοψηφίας για ενάμισι ακόμα χρόνο. Εάν όμως η ενότητα είναι όντος τόσο σημαντική για σένα το καλύτερο και το μόνο που μπορείς να κάνεις για να αποκαταστήσεις την ενότητα που εσύ ο ίδιος διέλυσες είναι να παραιτηθείς, να κληθεί εκ νέου ο Κυπριακός Ελληνισμός να δώσει νέα λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα εμπιστεύεται και θα εμπνέεται από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: