Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ο ΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑN ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ

Σε μια χώρα που η δεξιά τα έχει κάνει πλακάκια με την αριστερά, το κέντρο τρώει από μόνο του τα σωθικά του με τάσεις σαδομαζοχισμού και όλοι οι υπόλοιποι πάνω κάτω είναι κομπάρσοι σε ένα κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που σαν καταραμένο δεν λέει να αλλάξει, οι Έλληνες της Κύπρου νιώθουν την ανάγκη να επιβεβαιώνονται καθημερινά, βγάζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο τον εαυτό τους έξω από το χάος που επικρατεί στην πολιτική ζωή της Κύπρου.

Παρά την κομματική υποταγή που δείχνει η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων, οι πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τους ψηφοφόρους ευτυχώς άφησαν ανεπηρέαστο το κριτήριο του απλού πολίτη να αποφασίζει ορθά για μεμονωμένα θέματα, χωρίς να ξεγελιέται από κανέναν και από τίποτα όταν οι βασικές του αρχές, τα βασικά του συμφέροντα και δικαιώματα μπαίνουν στην λογική του παζαρέματος.

Γιατί ο μέσος Κύπριος ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται. Ξέρει ότι οι Τούρκοι ποτέ δεν μας χαρίστηκαν, ούτε και έχουν λόγο τώρα να μας χαριστούν. Δεν εθελοτυφλεί, ούτε βαυκαλίζεται όπως μια πλειάδα πολιτικών. Ξέρει ακόμα ότι ο δρόμος για μια δίκαια και βιώσιμη λύση είναι πολύ μακρύς. Δεν ξεγελιέται με ωραία περιτυλίγματα, ούτε τον νοιάζουν οι ονομασίες των λύσεων. Δεν μπαίνει στο μάταιο κόπο να αναλώνεται σε ονοματολογίες. Μονάχα ξέρει πως ότι και νάνε αυτό που θα έρθει, είτε το φτιάξουμε μόνοι μας, είτε μας το φέρουν άλλοι, πρέπει να ικανοποιεί τις ελάχιστες απαιτήσεις μας σαν Έλληνες της Κύπρου για επιβίωση.

Το κομματικό λουρί δεν μπορεί να σφίξει τόσο που να πνίξει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, αναπόφευκτα θα κοπεί. Ο μέσος Κύπριος μπορεί να ψηφίζει κατά 90% το ίδιο κόμμα στην κάλπη, στο κάτω κάτω όλοι οι ίδιοι είναι σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, αλλά για κανένα λόγο δεν θα βάλει πάνω από το δικό του όφελος τις ΄΄νουθεσίες΄΄ ενός έμμισθου ΄΄κομματόσκυλου΄΄ ή του ΄΄δικού του΄΄ βουλευτή ή του κάθε λογής κομματικού ΄΄αζά΄΄ που θα του κτυπήσει την πόρτα ανακοινώνοντας του ότι θα πρέπει να υπογράψει την καταδίκη του.

Έχοντας αυτά στο μυαλό, παρόλο που κάθε μέρα το ηθικό του λαού καταρρακώνεται από τις χωρίς αντάλλαγμα παραχωρήσεις της πλευράς μας, είμαι σίγουρος ότι όταν έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα ο μέσος Κύπριος δεν θα λαθέψει. Ο μέσος Κύπριος με το πρώτο κάλεσμα αντίστασης σε σχέδια (διά)λυσης θα δώσει ξανά δικαίωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία να ελπίζει, θα δώσει ξανά το δικαίωμα στον Ελληνισμό της Κύπρου να ελπίζει σε αξίες πανανθρώπινες, όπως είναι αυτές της δικαιοσύνης, της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που νομίζουν ότι ήμαστε αρνιά!

john είπε...

Εάν μας δωσουν την ευκαιρια να ψηφίσουμε ...